logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
111 cele mai frumoase poezii

     Poetul Radu Stanca împărtășește pe nedrept soarta poeților provinciali, adică a acelora care au ales să creeze în orașe de provincie. S-ar fi putut bucura de popularitatea meritată în momentul în care actorul Florian Pittiș a interpretat magistral poezia sa, Corydon. Dar se pare că poezia în sine a devenit mai cunoscută decât autorul ei sau a fost mai degrabă asociată cu recitatorul.

     Cu toate acestea, poetica lui Radu Stanca este foarte vastă și cunoaște o foarte mare diversitate de forme estetice și stilistice. Dacă ar fi să facem o hartă a poeziei sale am avea drept localități: Dragostea, Suferința, Viața, Moartea, Balada, Istoria, Rima, Versul alb. Deși a împărtășit în viața sa destinul lui Bacovia, fiind la rândul său foarte bolnav, totuși el nu s-a lăsat pradă durerii și a scris inclusiv poeme vesele ce nu lasă să se întrevadă suferința sa fizică.

     Volumul de față este mai mult decât binevenit, este o datorie morală a literaturii române făță de unul dintre slujitorii ei fideli, căzut pe nedrept în uitare.

  

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...